Senaste inläggen


Är det någon som kan berätta hur länge jag måste ligga hos mina valpar dygnet runt? Om jag inte minns fel med Lojsans valpar så var det rätt länge...


I morse tog jag en rövare och hoppade glatt upp i mattes och husses säng innan dom steg upp. :-(( inte så populärt kanske – husse bad mig gå ner och gå till valparna. Hmmmm...


Efter en stund bytte jag strategi; jag smög mig fram till mattes sida vid sängen och la upp huvudet bredvid hennes kudde. Det hände ingenting... Då avancerade jag försiktigt upp i sängen och la mig bredvid henne. Det gick också bra. Jag la mig inte under täcket, nej då, utan med huvudet på kudden så jag hade koll på barnen hela tiden jag låg där och myste (jag tror att matte också tyckte det var rätt OK ;-)). Efter cirka 30 minuter var jag nöjd med sängmysandet och övergick till att tydligt kräva mer mat, som jag snabbt åt upp! Man blir ju så hungrig av att ha små barn. Sedan åter ner i valplådan med en nöjd suck.


Det gäller att hålla sin position i hundflocken och inte bli bortglömd när man ligger och matar och tvättar de små liven.


I morgon är valparna en vecka och då kommer det nya bilder.

ANNONS


Idag på morgnen, mellan 5.25 och 7.25 fick jag min första kull – 4 prinsar och 1 liten prinsessa.


Tiken längst t.v, de andra är pojkar


Det var lite jobbigt med första valpen, men matte säger att jag var lugn och duktig. När dom väl var ute började jag pyssla och tvätta direkt.Vet ni förresten hur det gick med valplåda vs mattes säng?

Jag är ju en klok hund så igår på morgonen bestämde jag mig (plötsligt tyckte matte...) att det var dags att flytta in i valplådan, och då gjorde jag det! Dom hade ju talat om att det var där jag skulle föda mina valpar, men varför ligga där innan?


Förresten – det är klart att det blev fem valpar, matte önskade ju det. Men hon sa inget om kön så det blev som det blev ;-)


ZAFFRAN

ANNONS


Jag bryter mot traditionen... Mamma Occi och andra släktingar brukar valpa "tidigt", ibland upp till en vecka innan planerad valpning, men inte jag.


Nio veckor dräktig från första parningen


Idag, söndag, är det precis nio veckor från första parningen och jag visar inga direkta tecken på förestående valpning. Någon tiondels temperatursänkning, men det är allt. Men, det är ju så att matte bad mig "knipa" över helgen för att hon ville gå på kurs fredag-lördag (utbildning av assistanshund; min goldensyster "Vilja" blev godkänd) och föreläsning om massage och stretching på söndag och vad gör man inte för sin matte ;-)


OM jag ska vara i vaplådan ska jag ha sällskap


Se´n är det också så att jag inte har några som helst planer på att ligga i någon valplåda. Varför skulle jag göra det när jag kan ligga i mattarnas sängar med täcke över hela kroppen? Men nu har lillmatte gett sig f*n på att jag SKA valpa i valplådan och inte i hennes säng. Vi får se hur det blir med det, jag kanske lyckas vänta ut henne. Det är verkligen värt ett försök!


ZAFFRAN


...för valpning! Jag och lillmatte vilar oss i form, till mattes förtret...
Idag har tempen gått ner LITE, så nu har det börjat "röra på sig".

Lite elakt tycker jag att fotografera mina Michelinringar när jag sover – och publicera dem! Jag kanske skulle göra samma sak med matte ;-)))


Jag är inte jättetjock, men betydligt rundare än vanligt. Oj, oj nu försvinner min fina figur ;-( ... Matte har beställt fem valpar men gissningarna från besökarna varierar mellan två och fyra. Vi får se om några da´r.


ZAFFRAN


...första parningen. Jag mår som en prinsessa och är glad hela tiden. Solen har äntligen kommit och det töar blixtsnabbt på gården, så nu ligger jag på trätrappan till uthuset och njuuuuter i solskenet.


Zaffran ligger på köksbordet!


"Det bästa man har lägger man på bordet" heter det visst.

Alltså passade jag på att hoppa upp på köksbordet när matte publicerade bilden här ovanför. Jag brukar hoppa upp på trimbordet, men på köksbordet har jag aldrig förut hoppat upp. Fast jag känner ju att det mesta är mer tillåtet nu när jag är dräktig, så det gäller att ta för sig...


* * *


Igår var lillmatte till Harstad på utställning (NKK INT) och kom hem lite slokörad och besviken. Min lillasyster Airescot Splendid Sunday/Tati fick 1 junkl, 1 junkk och hp.


Airescot Splendid Sundat/Tati april 08 
Tati och Anna på utställningsträning helgen innan Harstad (det var ingen som fotade på utst.)


MEN, det kunde ha gått sämre. Tvåorna haglade, även över de som tidigare brukat placera sig högt i konkurrensen. 16 whippet var anmälda (6+10). Fyra hanar var strukna (domarbyte) och inget hp/ck delades ut. Bland de tio tikarna delade domaren (Matti Tuominen) ut 1 hp (till Tati) och 2 ck. Den finska fina tiken Mossbawnhill Dream On fick cert från ukl och championtiken Suna Regens Keylinns Maria fick CACIB och blev BIR.


ZAFFRAN


Om ni lovar att inte skratta ihjäl er ska ni få se hur min kompis Nellie och jag såg ut i vintras när vi gick på (lång)promenad.Fast om sanningen ska fram så behöver det inte ens vara långa promenader – jag är rätt frusen av mig och skulle helst vilja gå i ide i oktober och vakna igen nu när solen börjar värma ordentligt!


Nellie är inte alls så frusen och skulle kanske t.o.m klara sig utan täcket sitt.


Jag däremot KRÄVER att få fleecetofflorna på mig annars fryser jag tårna av mig. Prova själv att gå ut och gå barfota i snön får du känna!


För att värma huvudet och mina supertunna söta små öron har matte kommit på en fiffig grej – en gammal benvärmare som tjock och lång halsduk/mössa. Mmmmmm så härligt!


Våra grannar har vant sig (tror jag) fast jag misstänker att dom stått bakom gardinerna och skrattat och kommenterat mååånga gånger.


Jag är jämt hungrig nu och äter jättebra säger matte. Magen växer och det känns lite otympligt. Jag har t.ex svårt att rulla ihop mig i mattes knäveck nu , utan föredra att ligga raklång efter hennes sida. Men det går också bra. Jag är nu inne i min sjunde dräktighetsvecka. Preliminär valpning 4 maj.


ZAFFRAN

Igår var jag, mina whippetsystrar och mattarna på årets första utställning, SvVK Norrbotten i Boden. Whippetdomare var Shamil Abrakimov, Ryssland.


Maggie (A. Magical Explosion) 1, 4 ökl

Tati (A. Splendid Sunday) 1, 2 jkl

Nellie – kullsyster till Tati 1, 1 jkl, ck, bt-4.


Det var mysigt att vara med på utställning igen, det har ju blivit en liten paus eftersom jag är färdigmeriterad. Att jag var med också beror på att jag skulle hämta SvVK:s pris till Norrbottens Vinstrikaste Vinthund (på utställning) 2007. Jag fick en fantastiskt vacker jättelik rosett som nu hänger på hedersplats i vardagsrummet.


SvVKNB Vinstrikaste vinthund 2007


Ett par erfarna uppfödare tittade och klämde på min mage och båda säger att jag är dräktig... Jag återkommer till det, det är "bara" fyra veckor ännu.


ZAFFRAN


...det förstår jag! Familjens alla fyra whippet har fått bada och nu är "lillmatte" Anna i duschen. Å Anna har köpt en ny snygg kostym som passar till oss hundar. Våra pass ligger på bänken, bur och utställningsstolarna är i bilen och trots att vi flyttar fram klockan en timme i natt (= sommartid) så ska vi åka hemifrån 6.30 HUR ska det gå med min skönhetssömn?


Go´natt! nu är det bäst att gå och sova. Jag berättar mer i morgon,

ZAFFRAN

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se